STRONA GŁÓWNA | WYPRZEDAŻ | O NAS | OFERTA | REALIZACJE | REGULAMIN | KARIERA | KONTAKT
  Katalog » RODO
Kategorie
Producenci
Wyszukiwanie
Szukana fraza:
Przedział cenowy:
do
Promocje
Zobacz wszystkie
Informacje
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 56 Gości
 online.

RODO
POLITYKA PRYWATNOŚCI
§ 1
DEFINICJE
1. Administrator – podmiot będący administratorem danych osobowych w rozumieniu art. 4 pkt 7 RODO, który decyduje o celach i środkach przetwarzania danych osobowych uzyskanych poprzez Serwis;
2. Serwis – serwis internetowy, znajdujący się pod adresem www.lampol.bialystok.pl oraz wszystkie funkcje i narzędzia dostępne za pośrednictwem tego serwisu, których operatorem jest Administrator;
3. Użytkownik – każda osoba fizyczna, która w jakikolwiek sposób korzysta z zasobów Serwisu;
4. Dane osobowe – podczas korzystania z Serwisu, danymi osobowymi mogą być np. adres IP urządzenia Użytkownika, dane pozyskane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkownika, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie tożsamości konkretnego Użytkownika;
5. RODO – rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
§ 2
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników oraz politykę plików „cookies” w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez Serwis.
2. Dane osobowe Użytkowników są przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych z 27 kwietnia 2016 r. oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
3. Ponadto w trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i polityki mające zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym, które są cyklicznie poddawane kontroli pod względem ich skuteczności oraz zgodności przetwarzania z obowiązującymi przepisami.
§ 3
KLAUZULA INFORMACYJNA
1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Serwisu jest Lampol – Urban i wspólnicy Sp.J. z
siedzibą w Białymstoku, przy Wyszyńskiego 2/1, NIP: 5420302584, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez SAD REJONOWY W BIAŁYMSTOKU, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SADOWEGO, pod numerem 0000039017.
2. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkownika, aby umożliwić mu korzystanie z Serwisu, dopasowanie wyświetlanej treści i reklamy do preferencji Użytkownika, prowadzić pomiary jakości i skuteczności prezentowanych treści oraz ich ulepszanie. Podstawą prawną przetwarzania jest zarówno zgoda Użytkownika, jak i prawnie uzasadniony interes Administratora. Przetwarzanie danych odbywa się poprzez pliki cookie i będzie realizowane do czasu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownika.
3. Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, ich niepodanie może powodować nieprawidłowości w działaniu Serwisu lub wiązać się z brakiem dostępu do pewnych funkcjonalności Serwisu.
4. Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu. Jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody Użytkownika ma on prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
5. W celu realizacji swoich uprawnień Użytkownik powinien skontaktować się z Administratorem, np. pisząc na niniejszy adres mailowy: esklep@lampol.pl.
6. Użytkownik ma również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych odbywa się z naruszeniem przepisów RODO.
§ 4
PLIKI "COOKIES”
1. Serwis korzysta z plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie.
2. „Cookies” są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu. Pliki te zazwyczaj zawierają: adres IP, adres URL żądania, nazwę domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Serwisu, typ i wersję systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera a także inne podobne informacje. Korzystanie z tych plików jest konieczne do prawidłowego świadczenia usług na stronach Serwisu.
3. Administrator wykorzystuje pliki „cookies” w celu:
a) dopasowania wyświetlania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika;
b) przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
c) możliwości logowania i utrzymania logowania Użytkownika do Serwisu;
4. W ramach strony internetowej stosowane są różne rodzaje plików „cookies”:
a) „sesyjne” - są to pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do momentu opuszczenie strony serwisu (poprzez wylogowanie, przejście na inną stronę lub wyłączenie przeglądarki);
b) „stałe” - są to pliki przechowywane w urządzeniu końcowym Usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do czasu ich ręcznego usunięcia przez Użytkownik;
c) „analityczne” - są to pliki umożliwiające lepsze poznanie sposobu interakcji Użytkownika z zawartością Serwisu oraz jego lepszej organizacji lub zmiany układu. Pliki te gromadzą informacje o sposobie korzystania ze strony internetowej przez Użytkownika, typie strony, z jakiej Użytkownik został przekierowany, oraz liczbie odwiedzin i czasie wizyty Użytkownika na stronie. Informacje te nie rejestrują konkretnych danych osobowych Użytkownika, lecz służą do opracowania statystyk korzystania ze strony internetowej.
5. Użytkownik może samodzielnie w każdej chwili dokonać zmian ustawień przeglądarki, aby zablokować lub ograniczyć dostęp plików „cookies” do swojego urządzenia końcowego. Szczegółowe opcje są dostępne w ustawieniach używanej przez Użytkownika przeglądarki. Jednocześnie zmiana ustawień może negatywnie wpłynąć na funkcjonowanie Serwisu lub dostęp do niektórych jego funkcji.
§ 5
POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zebraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
2. Usługodawca udostępnia odpowiednie środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
3. W Serwisie mogą znajdować się linki do innych stron i/lub serwisów internetowych. Strony te mogą być niezależne od Administratora i mogą posiadać własne polityki prywatności oraz regulaminy, z którymi należy się zapoznać.
4. Administrator zastrzega sobie prawo dokonywania zmian w Polityce. Zmiany wchodzą w życie z chwilą zamieszczenia zmienionej Polityki w Serwisie.
Powrót
Kontakt
Tel
857451249
GSM
793854134
Godziny działania sklepu
Pn-Pt 09:00-17:00
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Reklama
Lampol - Firma Godna Zaufania
Nowości
Zobacz wszystkie
Reklama
Oświetlenie ogrodowe
  12 grudzień 2018     3271762 wywołań od 11 kwiecień 2007  
Copyright © 2012 oscGold
Strona korzysta z plików Cookies

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

OK, zamknij